16 Nisan 2010 Cuma

....

Bu firmalar ülkede istihdam yaratıyor;

gerçek bu firmalar ülkenin kaynaklarını gereksiz harcıyor. Bizim ülkemizde üretim çok daha verimli harcanabilecekken bütün enerjimiz tüketime gidiyor. Olmasınlar demedik ancak ne yani KFC olmasaydı aç mı kalacaktık ? onların yerini başka firmalar almayacak mıydı. Şimdi çekip gitseler herkes işsiz mi kalacak yani. daha kötü kendimizi gereksiz yere nereli olduğu belli olmayan firmalara bağlamışız çekip gitseler yandık yani.. Olmasalardı yerlerinde belki daha iyileri olurdu da denilebilir.

bu firmalar kaliteli ve güzel;

Algımız bunu gerektiriyor bu firmaların ürünlerinin çoğu hindistanda ve ya çinde üretiliyor aynı kalitede üretmemek için uğraşmak ve aptal olmak gerekli ki bir çok firma şimdiden daha kaliteli ürünler üretmeye başladı bile. Fast food içinse kendileri de ne kadar sağlıksız olduğunun farkında tadı güzel derseniz Bir amarikalıyı getirsem bu ülkede tadı daha güzel 9999999999 ürün bulur ama hiçbiri glabal ! değil. Ayrıca aldığımız ürünlerin çoğu teknoloji olup kendimiz üretmediğimizden dış açığımız her geçen gün büyüyor ve bu ülkede herkes borçlu doğuyor. Tabi ki Sony'de Harley'de ferrari'de ilk üretildiklerinde devrim arabaları gibiydi Hatta uçak'da üretiyorduk ama dışardan daha ucuza alabileceğimiz için( mukayaseli üstünlük gereği tarım ürünlerine yönlendirildik)üretmekten vazgeçtik daha sonra uzmanlaşma gereği bidajha asla rekabet edebilecek düzeye gelemedik. örneğin Amerikada harley honda motorlarına karşı hükümet tarafından desteklenmeseydi şu anda öyle bir firma yoktu. Çünkü geliş fiyatından 2 katına satılıyordu ülke içinde buda daha kalitesiz olan Harley alınmasına yol açıyordu.

Yani daha kalitesiz olan ürününe destek vermezsen her zaman boçlu kalacaksın sen çocukarın onların çocukları...

Tek tipleştiriliyorsun bunun içinde savaşlar çıkıyor çünkü onlar sanada değil sen onlara benzemek zorundasın çünkü tek reklamla ürün satmak daha az maliyetli üretim daha kolay birine şalvar birine kot üretmek zor herkes kot giymeli iranda ırakta bu gelişme ! içinde gerekirse çocuklar ölmeli sorun değil.

Hiç yorum yok: